Destacats

 

NOU!

 

logoPDItext

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa posen en marxa una nova convocatòria del programa de formació i transferència “Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)” per als cursos escolars 2019-2020 i 2020-2021.

Aquest programa vol promoure les competències docents en el treball per projectes de caràcter interdisciplinari o de projectes d’investigació amb el suport de la biblioteca escolar, els anomenats projectes documentals integrats.

Destinataris: centres docents públics dependents de la Conselleria d’Educació i Universitat que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria.

Terminis de presentació: De 24 de juny al 20 setembre de 2019 (Nou termini)

Més informació: Cristina Bellver 971 17 77 81 / sie@dgice.caib.es

DOCUMENTS

Convocatòria PDI

Annexos PDI

 

 

 

 JBElogo

VI Jornades de Biblioteques

     Escolars Illes Balears

                 10 i 11 de maig de 2019

              Estudi General Lul·lià

 

DOCUMENTS


Convocatoria

Programa (modificat 07/05/2019)

Tallers i presentació de centres

Dossier de centres que presenten projectes.

Dossier formadors

Material ponències

mapa

 imatge estudi lulli

 

Informació d’interès

-          L'Estudi General Lul·lià disposa de tiquets a un preu espacial per a la utilització del pàrquing de l'Avinguda Antoni Maura. Si els voleu aprofitar, un cop aparcat i recollit el tiquet de l’aparcament, us facilitarem la bonificació de descompte. L'oferta és 2,85 euros per a dues hores, en compte de 6 € per a dues hores.


Enllaç a l'aparcament


- Als espais de l'Estudi General Lul·lià disposau d'una sala per utilitzar com a menjador (amb taules, microones, etc.) en cas que vulgueu dur el vostre dinar.

 

eduteca 2

 Concurs Odilo Young Readers 2019

 vialfas362

Marta Vilanova Méndez, alumnna del CEIP Vialfàs, ha estat seleccionada com finalista del concurs "Odilo Young Readers 2019" organitzat amb el suport de la Unió Europea. Ha entregat el premi, una tauleta Lenovo, na Coloma Ferrer Salas, cap de servei d'Innovació Educativa.

 

Concurs Eduteca Nadalenca

 IMG concursnadalenc

Lucía Camarote Cabornero, alumnna del IES Port d'Alcudia, ha estat la guanyadora del concurs Eduteca Nadalenca. Coloma Ferrer Salas, cap del servei d'Innovació Educativa, ha fet entrega del premi, una tauleta Lenovo.

 

 

logo 281116

 

Abiesweb és l'aplicació informàtica destinada a la gestió de biblioteques escolars desenvolupada per l'INTEF (Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado), unitat depenent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, en projecte de col·laboració amb les Comunitats Autònomes.

El seu principal objectiu consisteix a automatitzar els processos de la biblioteca escolar, afavorint el treball del professorat implicat en l'engegada o dinamització de la biblioteca a causa de la simplificació de tasques rutinàries com la catalogació o el préstec, i permetent, fins i tot, el treball col·lectiu dels membres del grup de biblioteca a través de la  xarxa.

Nova edició del curs de formació a distància AbiesWeb.

Programa de Gestió de la Biblioteca Escolar

 

Del 29 de febrer al 9 d'abril de 2019

Obert el termini d’inscripció de dia 9 de febrer a dia 17 de febrer de 2019

Persones destinatàries:

1. Coordinadors de les biblioteques escolars o membres de la Comissió de la biblioteca escolar dels centres sostinguts amb fons públics de les Illes Balears. Indicar aquests fets a les OBSERVACIONS de la sol·licitud d'inscripció.
2. Resta del personal d'aquest centres.

Lloc:

A distància mitjançant l'entorn virtual d'aprenentatge moodle de la Conselleria d'Educació i Universitat (fweib.caib.es).

Coordinació i informació

Cristina Bellver Coll
cbellver@dgice.caib.es
Tel. 971 177 781/971 177 800. Ext.62305

Trobareu tota la informació al document adjunt.

 

 eduteca 2

Concurs "Fomentant la passió per la lectura" de la plataforma Eduteca

 Imatge concurs Eduteca p

Yasmina Mahsis Hany de l'IES Santa Margalida ha estat la guanyadora del concurs. Dia 26 de novembre na  Coloma Ferrer Salas, Cap del Servei d'Innovació Educativa, va fer entrega del premi, una tauleta Lenovo.

 

 

bibliorevolucio

"El programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)", per als cursos escolars 2017-2018 i 2018-2019, ha acabat la primera fase de la primera convocatòria però ja tenim un grapat de projectes molt interessants que s'aniran desenvolupant durant el curs que ve i que volem compartir amb tots vosaltres a través d'aquest enllaç. Som conscients que s'està produint una "BiblioRevolució"

 

 

logoPDItext

 

Programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar" curs 2018/2019 i 2019/2020

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Direcció General d'Innovació i Comunitat Educativa posen en marxa la segona convocatòria del programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)" per als cursos escolars 2018-2019 i 2019-2020.

Aquest programa vol promoure les competències docents en el treball per projectes de caràcter interdisciplinari o de projectes d'investigació amb el suport de la biblioteca escolar, els anomenats projectes documentals integrats. Els centres participants rebran una aportació econòmica per a l'aplicació del programa, així com assessorament i un programa formatiu per al disseny de la seva proposta de projecte i el seu acompanyament per a la posada en pràctica.

Destinataris: centres docents públics i concertats dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria.

Termini de presentació: de l'1 de juny fins al 15 de juny de 2018 (ambdós inclosos).

DOCUMENTS

Els podeu descarregar en el següent enllaç:

Resolució PDI

Annexos PDI

Llista definitiva de centres seleccionats (NOU)

 

 eduteca 2


EDUTECA és la nova biblioteca digital que la CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT posa a la disposició d'alumnes i professors per contribuir en la consecució dels objectius acadèmics marcats.
Ofereix més de 2.800 títols en llibres i audiollibres en anglès, francès, alemany i castellà. L'objectiu és servir de suport al professorat i a l'alumnat dels centres educatius de les Illes Balears en l'ensenyament de les llengües i contribuir al foment de la lectura com a suport acadèmic creant lectors independents

 

 logotipo

 

Segona Convocatòria Distinció Anual del segell del CCB

"El Consejo de Cooperación Bibliotecaria" (CCB) convoca la seva segona edició del segell CCB per aquest any 2018, que distingirà aquells projectes innovadors de biblioteques de les diferents tipologies.

Amb aquesta iniciativa el Consell de Cooperació Bibliotecària cerca realitzar un reconeixement que té com a finalitat ressaltar el valor dels projectes innovadors ja executats i desenvolupats que puguin servir com a models de bones pràctiques i que estiguin en relació amb els objectius generals d'aquest II Pla Estratègic del CCB.

El termini per a presentació de projecte finalitza el 30 de juny de 2018, a les 24 hores.

La informació completa es pot consultar en: http://www.ccbiblio.es/sello-ccb/


 

 

tablet 1

 Programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar".

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa posen en marxa la primera convocatòria del programa de formació i transferència “Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)” per als cursos escolars 2017-2018 i 2018-2019.

Aquest programa vol promoure les competències docents en el treball per projectes de caràcter interdisciplinari o de projectes d’investigació amb el suport de la biblioteca escolar, els anomenats projectes documentals integrats.

Destinataris: centres docents públics dependents de la Conselleria d’Educació i Universitat que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria.

Terminis de presentació: de l'11 d'octubre fins a 25 d'octubre de 2017 (ambdós inclosos).

Documents:

NOU! Convocatòria formació específica del professorat inscrit com a participant.

Convocatòria programa de formació i transferència “Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)” per als cursos escolars 2017-2018 i 2018-2019.

      Annex 2. Sol·licitud de participació.

      Annexos 4 i 5. Informe Consell Escolar i aprovació del claustre de professors.

Llista de centres educatius seleccionats per participar en el programa.

Llista de centres educatius que han presentat la sol·licitud per participar en el programa.

 

 

logo 281116

-    Per a qualsevol dubte o consulta, us podeu posar en contacte amb el servei de consultes Abiesweb:      abiesweb@iesamaura.net

Nova edició del curs de formació a distància AbiesWeb.

Programa de Gestió de Biblioteca Escolar

Del 17 d'octubre al 27 de novembre de 2017

Obert el termini d’inscripció de dia 30 de setembre a dia 8 d'octubre de 2017

Destinataris:

  1. Coordinadors de les biblioteques escolars dels centres o membres de la Comissió de la biblioteca escolar dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics de les Illes Balears
  2. Resta del personal d'aquest centres.

Trobareu tota la informació al document adjunt.

 

 V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears

Es publiquen els materials de les jornades

Proyectos documentales integrados - Rosa Piquín

pdi rosa piquin petit

Taller programes formatius - Glòria Durban

Gloria Durban

IX Jornades de Biblioteques Escolars de Galícia

Jornades de Biblioteques Escolars de Catalunya

Conclusions del Congrés Nacional de Biblioteques Públiques

Integració de les competències ALFIN/AMI en el sistema educatiu

- IV Jornades Biblioteques Escolars.

Publicats els materials i fotografies de les jornades de Mallorca , Eivissa i Menorca

 

Llegim en Família vol ajudar els pares i mares a millorar l’èxit educatiu dels seus fills i filles.

Títol: 101 cosas que deberías saber sobre Experimentos y descubrimientos

Autor/a: Giorgio Bergamino, Gianni Palitta

Il·lustrador/a: Andrea Orani, Stefano Scagni

Editorial: Susaeta

ISBN: 978-84-677-6001-9

V Jornades de Biblioteques Escolars

Menorca 6 de setembre de 2017

PROGRAMA

10.00 Arribada i recollida de documentació.


10.15 Inauguració de les Jornades.

10.30 Alfabetització en Mitjans i Informació, competència necessària. La contribució de la biblioteca escolar a la
adquisició i desenvolupament de les competències informacionals, a càrrec de Rosa Piquín. ( pdf13,4 Mb.)

12.00 Pausa.

12.30 Biblioteca escolar per a les escoles del segle XXI. La biblioteca escolar i els processo de transformació
educativa que necessita l’escola, a càrrec de Glòria Durban. (pdf 5,9 Mb). Programes Formatius: competència informacional -proposta curricular- (pdf 397 Kb)

14.00 Informació del Servei de Material Didàctic.

14.15 Pausa/Dinar.

16.00 La biblioteca escolar i el nou context educatiu. Avui, més que mai, la biblioteca escolar té un paper cabdal,
a càrrec d’Antònia Pol.

17.30 a 19.30 Tallers: cada taller tindrà una durada de 50 minuts. Es dividiran els assistents en dos grups i un cop
finalitzat cada taller s’intercanviaran els participants. Tots els alumnes participaran als dos tallers.
Taller 1: Com dissenyar programes formatius de competència informacional a l’escola, a càrrec de Glòria Durban.
Taller 2: Com dissenyar i viure els Projectes Documentals des de la biblioteca escolar, a càrrec de Rosa Piquín ( pdf 3 Mb.).

19.30 Cloenda.