Des de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària ens informen que s'ha obert el termini de presentació de projectes de la Convocatòria de la Distinció Segell CCB 2021
Més informació a: https://www.ccbiblio.es/sello-ccb/convocatoria-actual/

 

 

Entrega Sello CCB 2019                                                 

 

Podeu veure els projectes guanyadors i finalistes del Segell CCB 2020 AQUÍ

 

 

 820x312esp 768x292

 

 

La Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, com a Secretaría Permanente del Consejo de Cooperación Bibliotecaria, ens informa de la presentació de l’Any Iberoamericà de les Biblioteques 2021, que es va difondre el 16 de desembre i que podeu trobar a: //www.culturaydeporte.gob.es/cultura/bibliotecas/portada.html

Aquesta celebració respon a una iniciativa acordada en la XX Conferència Iberoamericana de Ministres de Cultura d’Iberoamèrica, realitzada el 2019, que va declarar el 2021 com a l’Any Iberoamericà de les Biblioteques. Aquest acord estableix l’oportunitat d’obrir una conversa regional sobre la vigència de les biblioteques en la regió iberoamericana i el seu paper en el desenvolupament dels països iberoamericans.

El propòsit de l’Any Iberoamericà de les Biblioteques és el de convocar a tots els actors i entitats dedicades al treball bibliotecari Iberoamérica. Donar visibilitat i obrir aquesta conversa per celebrar i pensar les biblioteques d’Iberoamèrica.

Per què les biblioteques creen futurs? Se propiciarà la reflexió en torn a la varietat i diversitat de rols de les biblioteques, així com sobre el seu impacte social i econòmic a la regió iberoamericana, tenint com a element central la idea de la biblioteca com a generadora de comunitat i com a espai democràtic per a l’accés lliure al coneixement i a la informació amb equitat.

Es tracta de comptar amb la participació de totes les tipologies de biblioteques: públiques, populars,comunitàries, digitals, mòbils i itinerants, universitàries, escolars, especialitzades, indígenes, a presons, nacionals, etc. de la comunitat iberoamericana. La Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura, a través de la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, com a punt focal del Programa Iberbliblioteque a Espanya, obrirà un espai al web on podrem trobar tota la informació i materials relatius a aquesta celebració, perquè totes les persones que ho desitgin hi tenguin presència i participació.

Podeu veure AQUÍ el vídeo de difusió de l’Any Iberoamericà de les Biblioteques.

 

 

Entrega Sello CCB 2019                                       logotipo

Vos convidam a veure el vídeo del lliurament virtual de les distincions Segell CCB als projectes dels diversos tipus de Biblioteques que destaquen, entre altres aspectes rellevants, per la seva contribució als Objetius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, en particular a l'ODS nº 5, per la seva tasca de  promoció de la igualtat de gènere, fil conductor del III Pla Estratègic del CCB 2019-2023.

El  vídeo del llirament complet,  així com  els de cada una de les categories de biblioteques per separat de la Distinció del Segell CCB 2019  està disponible en el canal de YouTube del Ministeri https://www.youtube.com/c/MinisteriodeCulturayDeporte

Podeu veure el vídeo complet AQUÍ

En la categoria de Biblioteques Escolars s'atorguen premis a Primària i Secundària per separat.

Podeu veure el vídeo de la modalitat de Primària AQUÍ i el de Secundària AQUÍ.

Tota la informació està disponible a través del web del CCB.

 

 

#BibliotecasSTOPViolencia

Des del Consell de Cooperació Bibliotecària ens informen que han llançat el hashtag #BibliotecasSTOPViolencia amb la idea de promoure la visibilitat de les diferents accions que se desenvolupen des de les biblioteques entorn a aquesta temàtica. Es volen fer visibles les actuacions que se facin habitualment, o de manera més destacada durant aquestes setmanes, en relació a la contribució realitzada des de les biblioteques per crear conciència sobre aquesta realitat.

Des del perfil del CCB es farà un seguiment del hashtag #BibliotecasSTOPViolencia per donar suport a continguts d'interès, retuitejant i compartint publicacions. Per aquest motiu vos animam a compartir les vostres publicacions acompanyades del hashtag #BibliotecasSTOPViolencia.

A més a més, ens recorden que es pot etiquetar a @CCBiblio en informació d'especial rellevància.

 

 

 

 

pdi rosa piquin petit

IX edició concurs de CEDRO "Si eres original, eres de libro"

El dimarts 5 d'abril, darrer dia d'inscripció al concurs

S'ha obert el termini d'inscripció a la novena edició del concurs de CEDRO «Si eres original, eres de libro», que proposa a estudiants de secundària, batxillerat i cicles de formació de grau mitjà l'elaboració de treballs de recerca originals, ben documentats i respectuosos amb els drets d'autor sobre qualsevol matèria.

Els treballs han de ser elaborats per grups d'un mínim de dos alumnes i un màxim de quatre, però sempre coordinats per un professor, que hauran de seguir les guies proposades per "Es de libro". A més, "Es de libro" posa a la disposició del públic general, a la seva pàgina web, la «Guia de l'investigador digital», en la qual es recopilen les eines 2.0 més interessants i útils a l'hora de dur a terme un procés de recerca en Internet.

http://esdelibro.es

 

El Ministeri d'Educació ha publicat el document "Marco de Referencia para las bibliotecas escolares", que ofereix orientacions sobre el paper de la biblioteca escolar en el sistema educatiu del segle XXI, dirigides a tots els membres de la comunitat escolar, especialment als responsables de les polítiques educatives ia tots els tècnics i assessors docents han de posar en marxa, assessorar o avaluar les biblioteques de centre.

Eina d'autoavaluació per afavorir que els centres educatius iniciïn un camí de reflexió i indagació sobre el paper i funcionament de la biblioteca escolar.