Destacats

 

NOU!

 

logoPDItext

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa posen en marxa una nova convocatòria del programa de formació i transferència “Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)” per als cursos escolars 2019-2020 i 2020-2021.

Aquest programa vol promoure les competències docents en el treball per projectes de caràcter interdisciplinari o de projectes d’investigació amb el suport de la biblioteca escolar, els anomenats projectes documentals integrats.

Destinataris: centres docents públics dependents de la Conselleria d’Educació i Universitat que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria.

Terminis de presentació: De 24 de juny al 20 setembre de 2019 (Nou termini)

Més informació: Cristina Bellver 971 17 77 81 / sie@dgice.caib.es

DOCUMENTS

Convocatòria PDI

Annexos PDI

 

 

 

 JBElogo

VI Jornades de Biblioteques

     Escolars Illes Balears

                 10 i 11 de maig de 2019

              Estudi General Lul·lià

 

DOCUMENTS


Convocatoria

Programa (modificat 07/05/2019)

Tallers i presentació de centres

Dossier de centres que presenten projectes.

Dossier formadors

Material ponències

mapa

 imatge estudi lulli

 

Informació d’interès

-          L'Estudi General Lul·lià disposa de tiquets a un preu espacial per a la utilització del pàrquing de l'Avinguda Antoni Maura. Si els voleu aprofitar, un cop aparcat i recollit el tiquet de l’aparcament, us facilitarem la bonificació de descompte. L'oferta és 2,85 euros per a dues hores, en compte de 6 € per a dues hores.


Enllaç a l'aparcament


- Als espais de l'Estudi General Lul·lià disposau d'una sala per utilitzar com a menjador (amb taules, microones, etc.) en cas que vulgueu dur el vostre dinar.

 

eduteca 2

 Concurs Odilo Young Readers 2019

 vialfas362

Marta Vilanova Méndez, alumnna del CEIP Vialfàs, ha estat seleccionada com finalista del concurs "Odilo Young Readers 2019" organitzat amb el suport de la Unió Europea. Ha entregat el premi, una tauleta Lenovo, na Coloma Ferrer Salas, cap de servei d'Innovació Educativa.

 

Concurs Eduteca Nadalenca

 IMG concursnadalenc

Lucía Camarote Cabornero, alumnna del IES Port d'Alcudia, ha estat la guanyadora del concurs Eduteca Nadalenca. Coloma Ferrer Salas, cap del servei d'Innovació Educativa, ha fet entrega del premi, una tauleta Lenovo.

 

 

logo 281116

 

Abiesweb és l'aplicació informàtica destinada a la gestió de biblioteques escolars desenvolupada per l'INTEF (Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado), unitat depenent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, en projecte de col·laboració amb les Comunitats Autònomes.

El seu principal objectiu consisteix a automatitzar els processos de la biblioteca escolar, afavorint el treball del professorat implicat en l'engegada o dinamització de la biblioteca a causa de la simplificació de tasques rutinàries com la catalogació o el préstec, i permetent, fins i tot, el treball col·lectiu dels membres del grup de biblioteca a través de la  xarxa.

Nova edició del curs de formació a distància AbiesWeb.

Programa de Gestió de la Biblioteca Escolar

 

Del 29 de febrer al 9 d'abril de 2019

Obert el termini d’inscripció de dia 9 de febrer a dia 17 de febrer de 2019

Persones destinatàries:

1. Coordinadors de les biblioteques escolars o membres de la Comissió de la biblioteca escolar dels centres sostinguts amb fons públics de les Illes Balears. Indicar aquests fets a les OBSERVACIONS de la sol·licitud d'inscripció.
2. Resta del personal d'aquest centres.

Lloc:

A distància mitjançant l'entorn virtual d'aprenentatge moodle de la Conselleria d'Educació i Universitat (fweib.caib.es).

Coordinació i informació

Cristina Bellver Coll
cbellver@dgice.caib.es
Tel. 971 177 781/971 177 800. Ext.62305

Trobareu tota la informació al document adjunt.

 

 eduteca 2

Concurs "Fomentant la passió per la lectura" de la plataforma Eduteca

 Imatge concurs Eduteca p

Yasmina Mahsis Hany de l'IES Santa Margalida ha estat la guanyadora del concurs. Dia 26 de novembre na  Coloma Ferrer Salas, Cap del Servei d'Innovació Educativa, va fer entrega del premi, una tauleta Lenovo.

 

 

bibliorevolucio

"El programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)", per als cursos escolars 2017-2018 i 2018-2019, ha acabat la primera fase de la primera convocatòria però ja tenim un grapat de projectes molt interessants que s'aniran desenvolupant durant el curs que ve i que volem compartir amb tots vosaltres a través d'aquest enllaç. Som conscients que s'està produint una "BiblioRevolució"

 

 

logoPDItext

 

Programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar" curs 2018/2019 i 2019/2020

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Direcció General d'Innovació i Comunitat Educativa posen en marxa la segona convocatòria del programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)" per als cursos escolars 2018-2019 i 2019-2020.

Aquest programa vol promoure les competències docents en el treball per projectes de caràcter interdisciplinari o de projectes d'investigació amb el suport de la biblioteca escolar, els anomenats projectes documentals integrats. Els centres participants rebran una aportació econòmica per a l'aplicació del programa, així com assessorament i un programa formatiu per al disseny de la seva proposta de projecte i el seu acompanyament per a la posada en pràctica.

Destinataris: centres docents públics i concertats dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria.

Termini de presentació: de l'1 de juny fins al 15 de juny de 2018 (ambdós inclosos).

DOCUMENTS

Els podeu descarregar en el següent enllaç:

Resolució PDI

Annexos PDI

Llista definitiva de centres seleccionats (NOU)

 

 eduteca 2


EDUTECA és la nova biblioteca digital que la CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT posa a la disposició d'alumnes i professors per contribuir en la consecució dels objectius acadèmics marcats.
Ofereix més de 2.800 títols en llibres i audiollibres en anglès, francès, alemany i castellà. L'objectiu és servir de suport al professorat i a l'alumnat dels centres educatius de les Illes Balears en l'ensenyament de les llengües i contribuir al foment de la lectura com a suport acadèmic creant lectors independents

 

 logotipo

 

Segona Convocatòria Distinció Anual del segell del CCB

"El Consejo de Cooperación Bibliotecaria" (CCB) convoca la seva segona edició del segell CCB per aquest any 2018, que distingirà aquells projectes innovadors de biblioteques de les diferents tipologies.

Amb aquesta iniciativa el Consell de Cooperació Bibliotecària cerca realitzar un reconeixement que té com a finalitat ressaltar el valor dels projectes innovadors ja executats i desenvolupats que puguin servir com a models de bones pràctiques i que estiguin en relació amb els objectius generals d'aquest II Pla Estratègic del CCB.

El termini per a presentació de projecte finalitza el 30 de juny de 2018, a les 24 hores.

La informació completa es pot consultar en: http://www.ccbiblio.es/sello-ccb/


 

 

tablet 1

 Programa de formació i transferència "Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar".

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa posen en marxa la primera convocatòria del programa de formació i transferència “Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)” per als cursos escolars 2017-2018 i 2018-2019.

Aquest programa vol promoure les competències docents en el treball per projectes de caràcter interdisciplinari o de projectes d’investigació amb el suport de la biblioteca escolar, els anomenats projectes documentals integrats.

Destinataris: centres docents públics dependents de la Conselleria d’Educació i Universitat que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria.

Terminis de presentació: de l'11 d'octubre fins a 25 d'octubre de 2017 (ambdós inclosos).

Documents:

NOU! Convocatòria formació específica del professorat inscrit com a participant.

Convocatòria programa de formació i transferència “Treball per projectes amb el suport de la biblioteca escolar (projectes documentals integrats)” per als cursos escolars 2017-2018 i 2018-2019.

      Annex 2. Sol·licitud de participació.

      Annexos 4 i 5. Informe Consell Escolar i aprovació del claustre de professors.

Llista de centres educatius seleccionats per participar en el programa.

Llista de centres educatius que han presentat la sol·licitud per participar en el programa.

 

 

logo 281116

-    Per a qualsevol dubte o consulta, us podeu posar en contacte amb el servei de consultes Abiesweb:      abiesweb@iesamaura.net

Nova edició del curs de formació a distància AbiesWeb.

Programa de Gestió de Biblioteca Escolar

Del 17 d'octubre al 27 de novembre de 2017

Obert el termini d’inscripció de dia 30 de setembre a dia 8 d'octubre de 2017

Destinataris:

 1. Coordinadors de les biblioteques escolars dels centres o membres de la Comissió de la biblioteca escolar dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics de les Illes Balears
 2. Resta del personal d'aquest centres.

Trobareu tota la informació al document adjunt.

 

 V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears

Es publiquen els materials de les jornades

Proyectos documentales integrados - Rosa Piquín

pdi rosa piquin petit

Taller programes formatius - Glòria Durban

Gloria Durban

IX Jornades de Biblioteques Escolars de Galícia

Jornades de Biblioteques Escolars de Catalunya

Conclusions del Congrés Nacional de Biblioteques Públiques

Integració de les competències ALFIN/AMI en el sistema educatiu

- IV Jornades Biblioteques Escolars.

Publicats els materials i fotografies de les jornades de Mallorca , Eivissa i Menorca

 

Llegim en Família vol ajudar els pares i mares a millorar l’èxit educatiu dels seus fills i filles.

Títol: 101 cosas que deberías saber sobre Experimentos y descubrimientos

Autor/a: Giorgio Bergamino, Gianni Palitta

Il·lustrador/a: Andrea Orani, Stefano Scagni

Editorial: Susaeta

ISBN: 978-84-677-6001-9

Expert Universitari en Organització, Gestió i Dinamització de Biblioteques Escolars

Formació de Postgrau

 

 

Presentació

Cada vegada és menys discutible la necessitat que les biblioteques escolars es converteixin en autèntics centres de recursos materials i intel·lectuals que ajudin l’alumnat a comprendre el món a través de la lectura.

Així, la biblioteca escolar ha de ser un centre de recursos de primer ordre –integrat en els projectes educatius–, el millor espai per recopilar, gestionar i difondre tot tipus d’informació en qualsevol suport i, també, per desenvolupar activitats d’animació a la lectura.

D’aquesta manera, les biblioteques escolars han de tenir un lloc primordial en l’organigrama de centre i han de disposar de personal format específicament. Aquest personal ha de comptar amb les estratègies, les eines i els recursos suficients per poder dissenyar, implementar i avaluar un projecte de biblioteca escolar coherent, sòlid i prou atractiu per seduir els usuaris: l’alumnat i el professorat dels centres educatius.

Per això, el present curs va adreçat, precisament, als professionals que, d’alguna manera, tenen relació amb les biblioteques escolars.

Objectius

 • Adquirir coneixements teòrics i pràctics sobre l’organització i la gestió de la biblioteca escolar.
 • Assolir coneixements teòrics i pràctics sobre l’aplicació per a la gestió de la biblioteca escolar ABIES.
 • Conèixer i aplicar les principals estratègies per a la dinamització de la biblioteca escolar i l’animació a la lectura i l’escriptura.
 • Conèixer la literatura infantil i juvenil i la importància del seu paper en el fons bibliogràfic de la biblioteca escolar.
 • Adquirir els principals recursos i tècniques per a la narració oral.
 • Assolir els coneixements teòrics i pràctics necessaris per al disseny, la implementació i l’avaluació d’un projecte de biblioteca escolar.

 

Destinataris i places

 • Docents en actiu d’educació infantil, primària, secundària, formació professional, educació especial, centres d’ensenyament d’adults i de règim especial.
 • diplomats en Educació Social, en Biblioteconomia i Documentació; llicenciats en Psicologia, Pedagogia, Psicopedagogia o Filologia Catalana, Espanyola i Anglesa.
 • Altres titulacions universitàries seran avaluades per la direcció i la coordinació del curs.

-        Nombre màxim d'alumnes: 40

-        Nombre mínim d'alumnes: 30

 

Programa

MÒDUL 1. La biblioteca escolar. Professora: Mònica Baró Llambias. (16 hores)

 • 1.1. La biblioteca en els centres educatius
  • 1.1.1. Concepte de biblioteca escolar
  • 1.1.2. Funcions i objectius de la biblioteca
  • 1.1.3. Legislació, normativa i directrius sobre biblioteques escolars
  • 1.1.4. Evolució històrica i situació actual a Catalunya i a Espanya
  • 1.2. L’espai de la biblioteca
   • 1.2.1. Organització dels espais
   • 1.2.2. Mobiliari
  • 1.3. Biblioteca i competències en informació
   • 1.3.1. Els usuaris de la biblioteca escolar: anàlisi de les pràctiques i de les necessitats
   • 1.3.2. La formació en l’ús de la biblioteca i la informació
   • 1.3.3. La programació de la formació d’usuaris
  • 1.4. Biblioteca escolar i entorn
   • 1.4.1. La integració de la biblioteca als centres educatius
   • 1.4.2. Concepte de xarxa i serveis de suport
   • 1.4.3. Biblioteca escolar i biblioteca pública

MÒDUL 2. La gestió i organització de la biblioteca escolar i les fonts d’informació. Professora: Cristina Bellver. (12 hores)

 • 2.1. Organització i gestió del fons documental de la biblioteca escolar.
 • 2.2. Selecció, adquisició, segellament, registre i catalogació.
 • 2.3. Naturalesa i objectius de l’anàlisi documental.
 • 2.4. Principis bàsics de catalogació. Objectius i funcions del catàleg.
 • 2.5. Les fonts d’informació a Internet.
 • 2.6. El paper del nou bibliotecari com a professional de la formació.

MÒDUL 3. El programa ABIES per a biblioteques escolars. Professor: Fernando Pérez Fernández. (12 hores)

 • 3.1. Gestió informatitzada de la biblioteca escolar. Introducció al programa ABIES 2.
 • 3.2. Instal·lació d’ABIES 2 (sota Windows), actualitzacions i configuració.
 • 3.3. Procés de catalogació. Facilitats que aporta ABIES.
 • 3.4. Procés de préstecs i devolució d’exemplars.
 • 3.5. Captura de registres bibliogràfics mitjançant Internet (Ariadna i Rebeca).
 • 3.6. Actualització del dipòsit auxiliar.
 • 3.7. Els nous projectes: AbiesWeb i LibrAE. Què sabem fins al moment?

MÒDUL 4. La dinamització de la biblioteca escolar i l’animació a la lectura i l’escriptura. Professor: Jaume Centelles Pastor. (12 hores)

 • 4.1. Els contextos d’invitació a la lectura en la biblioteca escolar de qualitat. La biblioteca funcional, acollidora i amb recursos accessibles. L’encontre d’un nen i un llibre.
 • 4.2. L’animació lectora, el procés lector i les etapes educatives. El llibre com a font d’aprenentatge i porta d’entrada a una activitat perdurable, agradable i plaent.
 • 4.3. El pla lector del centre i les exposicions creatives a partir dels llibres i els projectes. Pràctiques habituals i accions senzilles. Lectura en veu alta, trobades amb autors, la relació entre text i imatge, activitats de creació literària amb els abecedaris, etc.
 • 4.4. El joc amb paraules i imatges. La vessant lúdica del «plaer de llegir».

MÒDUL 5. La literatura infantil i juvenil a la biblioteca escolar. Professors: Ramon Bassa Martín i Maria de la Pau Janer Mulet. (20 hores)

 • 5.1. Definició i funcions de la literatura infantil i juvenil. El plaer de llegir.
 • 5.2. La construcció del lector. Gèneres i temàtiques.
 • 5.3. Breu història de la literatura infantil i juvenil universal i catalana (autors, llibres i personatges).
 • 5.4. La selecció de llibres de literatura infantil i juvenil per a la lectura i la biblioteca.
 • 5.5. Els materials existents.
 • 5.6. Bibliografia bàsica: estudis i llibres.

MÒDUL 6. La cultura digital a les biblioteques escolars i el tractament de la informació. Professora: Glòria Durban Roca. (8 hores)

 • 6.1. La biblioteca escolar com a entorn presencial híbrid per a l’aprenentatge i la lectura.
 • 6.2. Ús de la biblioteca escolar com a recurs educatiu.
 • 6.3. Accions de suport de la biblioteca escolar a la tasca docent.
 • 6.4. Continguts i estructura de la biblioteca digital escolar.
 • 6.5. Exemples de diferents tipologies de recursos digitals útils per a l’escola.
 • 6.6. Concepte de competència informacional i model per a la seva articulació.
 • 6.7. Continguts curriculars i orientacions per a la planificació al centre.
 • 6.8. Pautes per guiar les intervencions educatives en els processos d’ús i gestió de la informació.
 • 6.9. Orientacions metodològiques i estratègies didàctiques més idònies.
 • 6.10. Situacions d’aprenentatge específiques: treballs d’investigació i intervencions en lectura i escriptura. Propostes didàctiques i exemples.

MÒDUL 7. Les competències bàsiques a la biblioteca escolar. Professora: Pilar Pérez Esteve. (8 hores).

 • 7.1. Les competències bàsiques en el marc de la biblioteca escolar.
 • 7.2. Competència per aprendre a aprendre.
 • 7.3. La competència en comunicació lingüística.
 • 7.4. La competència en autonomia i iniciativa personal.

MÒDUL 8. Disseny, implementació i avaluació del projecte de biblioteca escolar. Professora: Mar Rayó González. (16 hores)

 • 8.1. El projecte: eina bàsica de la biblioteca escolar.
 • 8.2. El context del projecte de biblioteca escolar.
 • 8.3. La definició del projecte de biblioteca escolar.
 • 8.4. La producció del projecte de biblioteca escolar.
 • 8.5. L’avaluació.

 

 • CONFERÈNCIES

Al llarg del curs es realitzaran tres conferències, que aniran a càrrec de:

  • Sr. Gabriel Janer Manila, catedràtic i director del curs. (2 hores)
  • Sr. Miquel Rayó i Ferrer, escriptor i pedagog. (1,5 hores)
  • Sr. Pedro C. Cerrillo Torremocha, catedràtic de la UCLM. (1,5 hores)

Professorat

 • Gabriel Janer Manila. Catedràtic d’universitat. UIB. Àrea de coneixement: Pedagogia i Didàctica Específiques.
 • Ramon Bassa i Martín. Catedràtic d'escola universitària. Professor titular d'universitat. UIB. Àrea de coneixement: Didàctica i Organització Escolar.
 • Maria de la Pau Janer. Professora titular d’universitat. UIB. Àrea de coneixement: Filologia Catalana.
 • Mar Rayó González. Diplomada en Educació Social per la UIB, postgrau en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya i màster en Promoció de la  Lectura i la Literatura Infantil i Juvenil per la Universitat de Castella-la Manxa
 • Mònica Baró Llambias. Llicenciada en Història i diplomada en Biblioteconomia i Documentació. Doctora en Documentació. Professora de l’Escola de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.
 • Cristina Bellver Coll. Diplomada en magisteri d’ Infantil, Primària i Pedagogia Terapèutica per la Universitat de les Illes Balears. Llicenciada en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment, responsable del Servei de Material Didàctic de la Direcció General d’Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Cultura.
 • Fernando Pérez Fernández. Catedràtic d’Informàtica a l’IES Francisco Romero Vargas (Jerez de la Frontera, Cadis). Responsable del Centro de Atención ABIES de la Conselleria d’Educació de la Junta d’Andalusia des de la seva creació
 • Jaume Centelles Pastor. diplomat en Magisteri Infantil. Director de l’Escola Sant Josep - El Pi. L’any 2004 va ser guardonat amb el premi de pedagogia Rosa Sensat pel recull de les seves experiències a la biblioteca escolar.
 • Glòria Durban Roca. Llicenciatura en Història de l'Art (1994, Universitat de Barcelona) i en Documentació (2008, Universitat Oberta de Catalunya). Responsable de la biblioteca de l’Escola Tècnica Professional del Clot. Fundació Jesuïtes Educació. Escola concertada per la Generalitat de Catalunya.
 • Pilar Pérez Esteve. Professora de pedagogia i psicologia. Actualment és assessora del Gabinet de la Secretaria d’Estat d’Educació i Formació Professional del Ministeri d’Educació d’Espanya i responsable del centre virtual <www.leer.es>, que ofereix recursos a estudiants, famílies i docents per fer de la lectura una eina bàsica de l’aprenentatge.
 • Pedro C. Cerrillo Torremocha. Catedràtic de l’assignatura de Didàctica de la llengua i la literatura a la Universitat de Castella-La Manxa (UCLM). Director del Centro de Estudios de Promoción de la lectura y Literatura Infantil (CEPLI) i codirector del Máster en Promoción de la Lectura y Literatura Infantil de la UCLM i el CEPLI.
 • Miquel Rayó i Ferrer. Llicenciat en Ciències de l’Educació per la Universitat de les Illes Balears. Tècnic del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (POTU) de la UIB. Escriptor de relats per a infants i joves, reconegut amb guardons com el premi Cifre de Colonya, el premi Folch i Torres, el premi Edebé o el Premi de la Crítica Serra d’Or. El raïm del sol i de la lluna, Les ales roges, El camí del far, El cementiri del capità Nemo, El bastó d’Homer i L’enigma Altai són alguns dels seus llibres.

 

Metodologia i avaluació

La metodologia del curs s’ha de fonamentar en:

- L’aprenentatge autònom amb el suport de materials d’aprenentatge. Els materials bàsics que seran utilitzats seran:

 • Materials a la xarxa. S’oferirà un esquema de continguts i un resum de cada tema. A més es podran incorporar determinades lectures obligatòries o recomanades, bé en format .pdf o en enllaços que duguin l’estudiant al document en qüestió. Si és necessari es poden anar ampliant aquells conceptes que ho requereixin.
 • Recull de recursos que li poden ajudar a desenvolupar la seva tasca formativa, com, per exemple, enllaços a pàgines web relacionades amb la matèria.

- Sistema interactiu de comunicació que permeti el contacte directe amb el tutor del curs.

 • Les eines de comunicació que s’empraran seran les que permet la plataforma Moodle: correu electrònic, tauler d’anuncis, xat i calendari.

- Realització d’activitats en grup: debats, sessions de discussió, etc.

Per a obtenir el títol d’expert universitari serà necessari haver superat de forma satisfactòria l’avaluació proposada al curs. Aquesta es realitzarà mitjançant el seguiment de l’alumne al llarg de tot el curs (participació a xats, foros, realització de tutories,...) i a través d’una avaluació final.

 

L’avaluació consistirà en:

a) Percentatge d’assistència mínima al curs sobre el nombre d'hores lectives (requisit per ser avaluat): en tractar-se d’un curs virtual, serà necessari que l’alumne hagi participat activament a la majoria d’activitats compartides (xats, fòrums, etc.) que es plantegen al llarg del curs.

b) Forma d’avaluació:

- avaluació contínua a través de la participació als xats, fòrums i utilització de les tutories electròniques.

- avaluació final a través de la realització de les activitats proposades pels professors a cada mòdul i disseny d’un projecte de biblioteca escolar.

c) Convocatòries d'avaluació:

— nombre de convocatòries: 2.

— dates de la/les convocatòria/es: setembre de 2012 i febrer de 2013. Els alumnes que no hagin superat el curs en la primera convocatòria podran lliurar, per superar el curs en la segona convocatòria, els treballs i activitats que els hagin quedat pendents.

 

Direcció, coordinació i informació

 • Director de la UIB:

Dr. Gabriel Janer Manila. Doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Professor del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB.

 • Coordinació tècnica:

Sra. Mar Rayó González. Diplomada en Educació Social. Coordinadora del postgrau de l’Institut de Ciències de l’Educació.

 • Informació:

Institut de Ciències de l’Educació de la UIB:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Serveis administratius de l’edifici Sa Riera

Tel.: 971 17 31 32/ 24 10.

Fax: 971 17 24 35.

 

Dates, horari, lloc i durada

La data prevista d’inici de les classes presencials és 30 de setembre de 2011 i la data prevista de finalització de les classes presencials és 30 de juliol de 2012.

Dates acadèmiques

FORMACIÓ A DISTÀNCIA:

 • Del 30 de setembre al 2 d’octubre de 2011: Conferència inaugural a càrrec de Gabriel Janer.
 • Del 7 d’octubre al 21 d’octubre de 2011: MÒDUL 1. La biblioteca escolar.
 • De l’11 de novembre al 25 de novembre de 2011: MÒDUL 4. La dinamització de la biblioteca escolar i l’animació a la lectura i l’escriptura.
 • Del 9 de desembre al 23 de desembre de 2011: MÒDUL 6. La cultura digital a les biblioteques escolars i el tractament de la informació.
 • Del 13 de gener al 15 de gener de 2012: Conferència a càrrec de Miquel Rayó.
 • Del 20 de gener al 3 de febrer de 2012: MÒDUL 2. La gestió i organització de la biblioteca escolar i les fonts d’informació.
 • Del 16 de març al 15 d’abril de 2012: MÒDUL 5. La literatura infantil i juvenil a la biblioteca escolar.
 • Del 20 d’abril al 22 d’abril de 2012: Conferència a càrrec de Pedro C. Cerrillo.
 • Del 4 de maig a l’11 de maig de 2012: MÒDUL 7. Les competències bàsiques a la biblioteca escolar.
 • Del 25 de maig al 8 de juny de 2012: MÒDUL 8. Disseny, implementació i avaluació del projecte de biblioteca escolar.

FORMACIÓ PRESENCIAL

 • MÒDUL 3. El programa ABIES per a biblioteques escolars.
  • A Mallorca: 28 i 29 d’octubre i 28 de gener.
  • A Menorca: 18 i 19 de novembre i 18 de febrer.
  • A Eivissa: 16 i 17 de desembre i 10 de març.

El lloc:

Mallorca:Universitat de les Illes Balears.

Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Menorca: lloc a determinar

Eivissa: lloc a determinar

La durada serà de 105hores.

 

Preinscripcions, llistes i matrícula

Preinscripcions: del 5 al 13 de setembre de 2011.

Documentació que cal presentar:

 • 2 fotocòpies del document d’identitat.
 • 2 fotocòpies de la titulació acadèmica (en cas que aquesta titulació sigui posterior a l’any 1989 i que s’hagi cursat a la UIB, no serà necessari aportar-la).
 • Full de preinscripció
 • Resguard de l’ingrés bancari fet a nom del curs al compte corrent de Sa Nostra 2051-0151-61-1007257438 o bé realitzar el pagament mitjançant targeta de crèdit o dèbit directament als serveis administratius. Import de la preinscripció: 125 euros.

Llistes:

 • Llista provisional d’admesos: 14 de setembre de 2011.
 • Reclamacions: 15 de setembre de 2011.
 • Llista definitiva d’admesos: 16 de setembre de 2011.

Matrícula:

 • Per formalitzar la matrícula caldrà presentar, entre el 19 i el 23 de setembre de 2011, el resguard de l’ingrés bancari fet a nom del curs al compte corrent de Sa Nostra 2051-0151-61-1007257438 o bé realitzar el pagament mitjançant targeta de crèdit o dèbit directament als serveis administratius.
 • Full de matrícula

 

Preu del curs

Preu total (matrícula): 525 euros1

Forma de pagament: transferència bancària, en efectiu o amb targeta de crèdit.

 • a) import de la preinscripció: 125 euros
 • b) terminis de pagament: 400 euros2 en formalitzar la matrícula, una vegada confirmada la selecció a partir de la inscripció.

1 Es preveu la concessió de beques de 150 euros als docents en actiu d’educació infantil, primària, secundària, formació professional, educació especial, centres d’ensenyament d’adults i de règim especial, finançades per la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

2 Les persones que hagin estat becades hauran de pagar 375 euros de matrícula. A les llistes definitives d’admesos es confirmaran les persones que podran rebre les beques

 

Certificació

La Universitat de les Illes Balears lliurarà els títols propis de postgrau.

«Expert Universitari / Experta Universitària en Organització, Gestió i Dinamització de Biblioteques Escolars. Títol propi de postgrau de la UIB (10,5 crèdits)»

 

Descarrega la informació en versió 

Descarrega l'horari

Descarrega el full de preinscripció

Descarrega el full de la inscripció