Des de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària ens informen que s'ha obert el termini de presentació de projectes de la Convocatòria de la Distinció Segell CCB 2021
Més informació a: https://www.ccbiblio.es/sello-ccb/convocatoria-actual/

 

 

Entrega Sello CCB 2019                                                 

 

Podeu veure els projectes guanyadors i finalistes del Segell CCB 2020 AQUÍ

 

 

 820x312esp 768x292

 

 

La Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, com a Secretaría Permanente del Consejo de Cooperación Bibliotecaria, ens informa de la presentació de l’Any Iberoamericà de les Biblioteques 2021, que es va difondre el 16 de desembre i que podeu trobar a: //www.culturaydeporte.gob.es/cultura/bibliotecas/portada.html

Aquesta celebració respon a una iniciativa acordada en la XX Conferència Iberoamericana de Ministres de Cultura d’Iberoamèrica, realitzada el 2019, que va declarar el 2021 com a l’Any Iberoamericà de les Biblioteques. Aquest acord estableix l’oportunitat d’obrir una conversa regional sobre la vigència de les biblioteques en la regió iberoamericana i el seu paper en el desenvolupament dels països iberoamericans.

El propòsit de l’Any Iberoamericà de les Biblioteques és el de convocar a tots els actors i entitats dedicades al treball bibliotecari Iberoamérica. Donar visibilitat i obrir aquesta conversa per celebrar i pensar les biblioteques d’Iberoamèrica.

Per què les biblioteques creen futurs? Se propiciarà la reflexió en torn a la varietat i diversitat de rols de les biblioteques, així com sobre el seu impacte social i econòmic a la regió iberoamericana, tenint com a element central la idea de la biblioteca com a generadora de comunitat i com a espai democràtic per a l’accés lliure al coneixement i a la informació amb equitat.

Es tracta de comptar amb la participació de totes les tipologies de biblioteques: públiques, populars,comunitàries, digitals, mòbils i itinerants, universitàries, escolars, especialitzades, indígenes, a presons, nacionals, etc. de la comunitat iberoamericana. La Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura, a través de la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, com a punt focal del Programa Iberbliblioteque a Espanya, obrirà un espai al web on podrem trobar tota la informació i materials relatius a aquesta celebració, perquè totes les persones que ho desitgin hi tenguin presència i participació.

Podeu veure AQUÍ el vídeo de difusió de l’Any Iberoamericà de les Biblioteques.

 

 

Entrega Sello CCB 2019                                       logotipo

Vos convidam a veure el vídeo del lliurament virtual de les distincions Segell CCB als projectes dels diversos tipus de Biblioteques que destaquen, entre altres aspectes rellevants, per la seva contribució als Objetius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, en particular a l'ODS nº 5, per la seva tasca de  promoció de la igualtat de gènere, fil conductor del III Pla Estratègic del CCB 2019-2023.

El  vídeo del llirament complet,  així com  els de cada una de les categories de biblioteques per separat de la Distinció del Segell CCB 2019  està disponible en el canal de YouTube del Ministeri https://www.youtube.com/c/MinisteriodeCulturayDeporte

Podeu veure el vídeo complet AQUÍ

En la categoria de Biblioteques Escolars s'atorguen premis a Primària i Secundària per separat.

Podeu veure el vídeo de la modalitat de Primària AQUÍ i el de Secundària AQUÍ.

Tota la informació està disponible a través del web del CCB.

 

 

#BibliotecasSTOPViolencia

Des del Consell de Cooperació Bibliotecària ens informen que han llançat el hashtag #BibliotecasSTOPViolencia amb la idea de promoure la visibilitat de les diferents accions que se desenvolupen des de les biblioteques entorn a aquesta temàtica. Es volen fer visibles les actuacions que se facin habitualment, o de manera més destacada durant aquestes setmanes, en relació a la contribució realitzada des de les biblioteques per crear conciència sobre aquesta realitat.

Des del perfil del CCB es farà un seguiment del hashtag #BibliotecasSTOPViolencia per donar suport a continguts d'interès, retuitejant i compartint publicacions. Per aquest motiu vos animam a compartir les vostres publicacions acompanyades del hashtag #BibliotecasSTOPViolencia.

A més a més, ens recorden que es pot etiquetar a @CCBiblio en informació d'especial rellevància.