Les II Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears tindran lloc les següents dates: 28 i 29 d'octobre a Mallorca, 4 i 5 de novembre a Eivissa i Formentera i 12 i 13 de novembre a Menorca.

La celebració de les II Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears respon a la intenció de ser fidels al nostre compromís de donar continuïtat a la iniciativa nascuda l’any passat. La implicació dels assistents, que triplicà les expectatives inicials, va fer paleses les il·lusions d’un col·lectiu de docents i bibliotecaris que, dia rere dia, treballen per ajudar a construir una biblioteca que sigui vertaderament educadora, que s’ofereixi com un centre de recursos al servei de l’ensenyament i l’aprenentatge, i des d’on s’impulsi i es dinamitzi la vida cultural dels centres educatius.

Dates de les Jornades

MALLORCA EIVISSA I FORMENTERA MENORCA
28 i 29 d'oct. 2010 4 i 5 de nov. 2010 11 i 12 de nov.2010
Ed. Son Lledó | UIB Hotel Los Molinos CEP de Maó
Ctra. de Valldemosa, Km 7,5 C. Ramon Muntaner,60 Av. Josep M. Quadrado, 33
Palma 07800 Eivissa 07703 Maó

 

Documents per descarregar   Informacions
Cartell de les Jornades Mallorca
Programa Menorca
Comunicacions Eivissa i Formentera

 

Enregistrament de les I Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears 2010.

Acte d'obertura a càrrec del Sr. Martí Marc, <vicerector primer de la Universitat de les Illes Balears, el Sr. Miquel Perelló, director general d'Innovació i Formació del Professorat i la Sra. Maria Gener, directora general d'Administració, Ordenació i Inspecció Educatives.

 • Biblioteca escolar, la casa de la literatura infantil i juvenil, a càrrec de la Dra. Caterina Valriu Llinàs, professora titular de Literatura Infantil de la UIB, mestra, escriptora i narradora oral.
 • Fer de mestre bibliotecari fent de Llanero solitario o formant part de La família Ulises, a càrrec de Xavier Gimeno Soria, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 • Multialfabetización y biblioteca escolar, a càrrec de Manuel Area, Catedràtic de Tecnologia Educativa de la Universitat de La Laguna.

 • Presentació de comunicacions, 1a sessió:
 1. La biblioteca del CEIP Son Anglada, a càrrec d'Isabel Gost i María Ángeles Rueda.
 2. La biblioteca itinerant de l'IES Politècnic, a càrrec de José Ramón Hernández.
 3. Projecte cinematogràfic de promació de la lectura de l'IES Son Pacs, a càrrec de Teresa Caimari i José Juan Guijarro.

 • Perquè és imprescindible fomentar la lectura des del bressol?, a càrrec de Mercè Palay i Escardó, canta-contes, especialita en literatura infantil i juvenil i tècnica en promoció de la lectura de la biblioteca infantil i juvenil Can Butjosa (Parets del Vallés).

 • Presentació www.ieduca.llegirib.caib.es

 • Presentació de comunicacions, 2a sessió
 1. La biblioteca de l'IES Josep Sureda i Blanes, a càrrec de Catalina Flexas i Miquel Àngel Guerrero.
 2. La biblioteca de l'IES Damià Huguet, a càrrec de Eduvigis Torres i Bàrbara Rigo.

 • La biblioteca escolar a punt per llegir... còmics, a càrrec de Rosa Aparicio Beltran, professora del CRP de l'Hospitalet del Llobregat, llicenciada en Filologia Hispànica, presidenta de l'Associació d'Amics del Còmic La Baska i experta en didàctica del còmic.